The Forum Barrow

În anul 2020, vinurile Moldovei au obținut un număr record de medalii

În anul 2020, vinurile Moldovei au obținut 956 de medalii la 32 de concursuri internaționale de profil, cel mai mare număr de distincții acumulate până în prezent.

În pofida impedimentelor și a restricțiilor cauzate de situația epidemiologică globală, vinificatorii din țară au reușit să facă față provocărilor și să înscrie vinurile îmbuteliate produse acasă la cele mai remarcabile evenimente din lumea mondială a vinului.

Potrivit instituției, 624 din numărul total de medalii au fost câștigate de vinificatorii locali, prezența cărora la competiții a fost susținută de către ONVV, transmite Moldpres.

„Cele mai multe dintre medalii – 417 sunt de aur, clasamentul este continuat cu 277 de medalii de argint și 169 de distincții de bronz. Pentru aprecierea și recunoașterea calității, 65 de companii vinicole din țară și-au expediat mostrele de vinuri, spumante și divinuri și au luat calificative excelente din partea juraților străini”, indică Oficiul Național al Viei și Vinului.

Vinul Moldovei a obținut cele mai multe medalii la concursurile Decanter World Wine Awards (DWWA) – 124 de distincții, International Wine Challenge – 77 de distincții și Galicja Vitis – 73 de distincții.

„Creșterea anuală constantă a numărului de medalii pe care vinurile noastre le obțin la concursurile internaționale demonstrează încă o dată că mergem într-o direcție corectă și că datorită eforturilor depuse de vinificatorii din țară, împreună cu Oficiul Național al Viei și Vinului, producem calitate apreciată la nivel mondial. Republica Moldova dispune de un potențial enorm la capitolul dezvoltării sectorului vitivinicol, iar Oficiul Național al Viei și Vinului, prin intermediul programelor sale, va continua să promoveze vinurile moldovenești atât la nivel local, cât și internațional”, a estimat Cristina Frolov, directorul ONVV.

Medaliile obținute la concursurile internaționale de profil continuă tradiția recunoașterii valorii pe care o au vinurile de calitate din Republica Moldova și poziționează țara noastră în lista țărilor cu o evoluție calitativă a vinurilor moldovenești printre produsele vitivinicole din toată lumea.

„Aprecierile internaționale sunt un îndemn în plus pentru consumatorii locali să cunoască mai bine produsul mândriei naționale, contribuind astfel și la consumul responsabil al vinului de calitate”, a conchis sursa citată.

În comparație cu anul 2019, vinurile îmbuteliate produse în țara noastră au obținut 842 de distincții la 43 de concursuri internaționale din domeniu. În total, 61 de companii vinicole au participat la evenimentele internaționale de apreciere a calității Vinului Moldovei.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: