În Belarus a fost introdus regimul de operațiuni antiteroriste. Ce presupune 
Full Article 2 minutes read

În Belarus a fost introdus regimul de operațiuni antiteroriste. Ce presupune 

Belarusul a acordat forțelor sale de securitate mai multe puteri pentru a preveni sau a răspunde provocărilor din partea țărilor vecine, a declarat ministrul de externe Vladimir Makei pentru ziarul rusesc Izvestia. 

„Șeful țării noastre a avut o serie de întâlniri cu agențiile de aplicare a legii și a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste”, a declarat Makei, relatează Hotnews.ro.

Oficialul din Belarus a mai declarat că „există informații că unele state vecine plănuiau provocări privind, mai mult sau mai puțin, confiscarea anumitor secțiuni ale teritoriului Belarusului”.

Regimul operațiunilor antiteroriste oferă forțelor de securitate drepturi largi, inclusiv rețineri pentru a verifica identitatea, interzicerea circulației, ascultarea telefoanelor și controlul tuturor comunicațiilor și intrarea neîngrădită a agenților în orice incintă.

Amintim că recent, Aleksandr Lukașenko a confirmat că Belarusul participă „la operațiunea militară specială din Ucraina”. Cu toate acestea, el a spus că Belarusul „nu ucide pe nimeni”, dar participă pentru „a preveni răspândirea conflictului pe teritoriul său”. Participarea Belarusului la război, potrivit lui Lukașenko, constă în alimentarea și tratarea refugiaților veniți din Ucraina, dar nu în trimiterea armatei pe front.

Pe 9 octombrie, Ucraina a declarat că este acuzată că ar pregăti un atac asupra Belarusului. Ambasadorul Ucrainei în Belarus Igor Kizim a fost chemat la Ministerul de Externe din Belarus oferindu-i-se o notă diplomatică în care se afirmă că Ucraina pregătește un atac asupra Belarusului.

Pe 10 octombrie, președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko a anunțat că împreună cu Rusia a convenit să formeze un grup regional comun de trupe, în legătură cu agravarea situației la granița Uniunii Statale Rusia-Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: