Ucraina, acuzată că ar intenționa să atace Belarusul. Ce spune Kievul 
Full Article 2 minutes read

Ucraina, acuzată că ar intenționa să atace Belarusul. Ce spune Kievul 

Ambasadorul Ucrainei în Belarus Igor Kizim a fost chemat la Ministerul de Externe din Belarus oferindu-i-se o notă diplomatică în care se afirmă că Ucraina pregătește un atac asupra Belarusului. Declarația a fost făcută de reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko. 

„În notă, partea belarusă susține că Ucraina ar intenționa să lovească teritoriul Belarusului”, a comunicat Nikolenko.

Reprezentantul Ministerului de Externe ucrainean neagă acuzațiile. „Această informație nu este adevărată. Respingem categoric insinuările regimului belarus”, a declarat oficialul.

El a mai spus că nota oferită ambasadorului ucrainean ar putea face parte din planul Rusiei „de a provoca și acuza în continuare Ucraina” și a cerut poporului din Belarus să nu cedeze provocărilor. „Ucraina nu a râvnit niciodată la un teritoriu străin”, a conchis Nikolenko.

Amintim că recent, Aleksandr Lukașenko a confirmat că Belarusul participă „la operațiunea militară specială din Ucraina”. Cu toate acestea, el a spus că Belarusul „nu ucide pe nimeni”, dar participă pentru „a preveni răspândirea conflictului pe teritoriul său”. Participarea Belarusului la război, potrivit lui Lukașenko, constă în alimentarea și tratarea refugiaților veniți din Ucraina, dar nu în trimiterea armatei pe front.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: