În cadrul Ministerului de Externe se va desfășura un audit cu privire la egalitatea de gen
Full Article 2 minutes read

În cadrul Ministerului de Externe se va desfășura un audit cu privire la egalitatea de gen

În cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) se va desfășura un audit cu privire la egalitatea de gen. Anunțul a fost făcut de către vicepremier Nicu Popescu, care a menționat că promovarea egalității de gen constituie o prioritate pentru instituția pe care o conduce.

Pe 11 octombrie, ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o întrevedere cu reprezentanta UN Woman, cu care a discutat despre politica șanselor egale.

„Despre o politică externă a șanselor egale am discutat cu Dominika Stojanoska, reprezentanta UN Women în Republica Moldova. Am agreat cu reprezentanții organizației să desfășurăm la ministerul de externe auditul privind egalitatea de gen, care va contribui la realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în acest domeniu, inclusiv la nivel instituțional”, a menționat Nicu Popescu.

Ministrul de Externe a amintit că, recent, Parlamentul a ratificat în prima lectură Convenția de la Istanbul, pentru implementarea căreia a fost solicitat sprijinul UN Women.

„Am vorbit despre modalitățile de implicare a țării noastre în realizarea Planului global de accelerare pentru egalitatea de gen, care este produsul Forumului egalității generației, o inițiativă globală condusă de Mexic și Franța, menită să accelereze în următorii 5 ani realizarea egalității de gen prin intermediul parteneriatelor inovaționale”, a mai spus vicepremierul responsabil de relații externe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: