În corpul lui Alexei Navalnîi au fost găsite urme de substanțe otrăvitoare din grupul Noviciok
Full Article 2 minutes read

În corpul lui Alexei Navalnîi au fost găsite urme de substanțe otrăvitoare din grupul Noviciok

În corpul lui Alexei Navalnîi au fost găsite urme de substanțe otrăvitoare din grupul Noviciok, informează portalul Kommersant. Despre acest lucru se anunță pe site-ul guvernului Germaniei.

„Un laborator special din Bundeswehr a efectuat un test toxicologic folosind probe primite de la Alexei Navalnîi. Au fost furnizate dovezi privind prezența unui agent chimic otrăvitor din grupul Noviciok”, se anunță în mesaj.

În acest sens, autoritățile germane au declarat că condamnă tentativa asupra vieții politicianului și solicită explicații autorităților ruse.

Sursa citată mai menționează că otrava Noviciok a fost creată în URSS. Marea Britanie susține că o substanță din grupul Noviciok a fost utilizată în cazul otrăvirii lui Serghei și Iulia Skripal, în martie 2018.

Amintim că Alexei Navalnîi a fost spitalizat într-un spital din Omsk pe 20 august, după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care se deplasa spre Moscova. Familia și susținătorii politicianului au declarat că acesta ar fi fost otrăvit. Reprezentanții spitalului din Omsk au declarat că în organismul lui Navalnîi nu au fost găsite urme de otravă. Medicul-șef al spitalului susține că Navalnîi a suferit un dezechilibru al carbohidraţilor.

Apropiații lui Navalnîi au decis să îl transporteze într-o clinică din Germania, însă medicii din Omsk au refuzat acest lucru, motivând că starea politicianului este instabilă. Medicii au permis transportarea în Germania a lui Navalnîi abia pe 21 august. În dimineața de 22 august, acesta a fost transferat la spitalul Charité din Berlin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: