În Germania, de la 1 martie, a intrat în vigoare o lege care facilitează accesul pe piața muncii a persoanelor din afara Uniunii Europene, informează Deutsche Welle. Sursa citată notează că noua lege permite plasarea în câmpul muncii nu doar a persoanelor care au absolvit o universitate, dar și persoanele care au primit o educație profesională.
În acest sens, se aplică două condiții de bază. Este vorba despre calificarea specialistului și prezența unui contract de muncă cu un angajator german. Calificarea trebuie să fie confirmată de o instituția din Germania.
De asemenea, orce persoană care are calificare și vorbește fluent limba germană (cel puțin nivelul B1) va putea să trăiască în Germania timp de șase luni, în lipsa unui contract de muncă. În acest timp, persoana își va putea căuta de lucru. Până nu demult, doar specialiștii cu studii superioare au avut o astfel de oportunitate. Totodată, oricine este în căutarea unui loc de muncă trebuie să fie asigurat financiar. În acest caz, statul nu oferă beneficii sociale. Prezența unei polițe de asigurare și unei locuințe temporare sunt cerințe obligatorii.
Menționăm că persoana, care va avea o ofertă de muncă, va putea obține o viză pe o durată de patru ani sau pentru perioada specificată în contractul de muncă. După patru ani, va fi posibil de solicitat un permis de ședere. Dacă un specialist absolvește o universitate sau primește educație profesională în Germania, iar apoi lucrează timp de doi ani, atunci poate obține imediat permis de ședere.
Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook.