În iunie, Moldova va cumpăra gaz cu $880 pentru mia de metri cubi
Full Article 2 minutes read

În iunie, Moldova va cumpăra gaz cu $880 pentru mia de metri cubi

Prețul de achiziție pentru o mie de metri cubi, în luna iunie, va fi de aproximativ 880 de dolari SUA. Declarația a fost făcută, pe 1 iunie, de către șeful Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, pe Telegram. 

La fel, potrivit lui, livrările de gaze naturale către Republica Moldova se desfășoară în regim normal, în conformitate cu termenii contractului cu Gazprom.

Pentru luna mai, prețul de achiziție al gazelor naturale era 919 de dolari pentru o mie de metri cubi, pe când în aprilie Moldova achita 1 194 de dolari.

Amintim că pe 31 mai curent, tariful la gazele pentru consumatorii finali a fost majorat de la 15, 18 lei până la 18,62 lei pentru un m3. Decizia a fost luată de Agenția pentru Reglementare în Energetică, care s-a întrunit într-o ședință publică. Asta deși, Moldovagaz a solicitat majorarea cu 58,1% mai mult, adică până 22, 22 lei, fără TVA.

La scurt timp, Vadim Ceban a venit cu o reacție după ce ANRE a aprobat creșterea tarifului. Potrivit acestuia, majorarea este insuficientă și va provoca acumularea devierilor tarifare, care ar urma să ajungă la 3,5 miliarde de lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: