„În luna martie era imposibil de respirat, acum nu există miros”. Ion Ceban, despre Stația de Epurare a apelor uzate
Full Article 1 minutes read

„În luna martie era imposibil de respirat, acum nu există miros”. Ion Ceban, despre Stația de Epurare a apelor uzate

Primarul capitalei, Ion Ceban, a efectuat o vizită la Stația de Epurare a apelor uzate. Acesta susține că „în luna martie era imposibil de respirat, acum nu există miros”.

„Zilnic, de la stație sunt obținute 100 metri cubi și se stochează provizoriu în locurile special amenajate. Acest nămol este deshidratat și dezinfectat, ceea ce nu se făcea anterior, pentru eliminarea mirosului, după care se stochează și urmează a fi tratat prin metode de piroliză orizontală, care ne propunem să o implementăm”, a spus Ceban.

„Am propus ca una din ședințele CMC să aibă loc anume aici, deoarece mulți la început de an nu credeau că vom reuși să rezolvăm problema. Sigur, nu este suficient, depunem tot efortul în continuare”, a mai declarat edilul capitalei.

Amintim că în luna aprilie, Ceban a declarat că „problema mirosului urât în capitală, în proporție de 90%, nu este cauzată de stația de epurare. Problema este mai degrabă în acele 500 de mii de metri cubi de nămol, care a fost depozitat în 3 lacuri de acumulare”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: