În Moldova a fost livrat un nou lot de vaccinuri Pfizer. Sunt disponibile peste 32 de mii de doze
Full Article 1 minutes read

În Moldova a fost livrat un nou lot de vaccinuri Pfizer. Sunt disponibile peste 32 de mii de doze

Republica Moldova a recepționat, în seara de 16 septembrie, alte 32 760 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.  Acestea au fost depozitate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și urmează să fie distribuite, proporțional, în toate punctele de vaccinare din țară, a anunțat Ministerul Sănătății. 

Este a șaptea tranșă din lotul total de 700.830 de doze care a fost achiziționat de Ministerul Sănătății prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă.

Achiziția a fost realizată în contextul implementării Componentei „Sănătate” a Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”, în conformitate cu Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), semnat la data de 29 iulie 2020 și ratificat prin Legea nr. 168/2020.

În total, Republica Moldova a recepționat 367.380 de doze de vaccin Pfizer. Prin intermediul platformei COVAX – 125.190 de doze, donație din partea României – 100.620 de doze, achiziții – 141.570 de doze.

Până în acest moment, circa 747 mii de persoane din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: