În plin război, candidatul PSRM la șefia Primăriei Chișinău a plecat în Rusia. Participă la un forum economic împreună cu Putin și Kim Jong-un
Full Article 3 minutes read

În plin război, candidatul PSRM la șefia Primăriei Chișinău a plecat în Rusia. Participă la un forum economic împreună cu Putin și Kim Jong-un

În plin război în Ucraina și campanie electorală, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la primăria Chișinău și, în același timp, deputatul Adrian Albu a plecat într-o deplasare în Rusia. Acesta participă la Forumul Economic Estic, care se desfășoară între 10 și 13 septembrie, la Vladivostok, și în cadrul căruia urmează să participe președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un. Albu a luat parte deja la un un panel de discuții despre urbanistică, desfășurat în marja Forumului, și a acordat un interviu pentru agenția de presă pro-Kremlin TASS în care s-a plâns pe autoritățile centrale de la Chișinău.

Adrian Albu a participat pe 11 septembrie la panelul de discuții „Urban Hub”. Într-o postare pe canalul său de Telegram, deputatul a declarat că a propus ca municipiul Chișinăul să fie inclus în Cercetarea urbanistică internațională, alături de alte capitale și orașe mari din cadrul statelor BRICS.

Împreună cu moderatorul discuțiilor la acest panel, viceministrul Construcțiilor și Complexului Locativ Comunal al Federației Ruse, Nikita Stasișîn, dar și cu alți participanți, am discutat despre actele permisive în domeniul construcțiilor, care sunt atât de necesare și Chișinăului pentru a face regulă clară în acest domeniu. De asemenea, au fost prezentate un șir de proiecte sociale, prin care cetățenii beneficiază de o locuință accesibilă, pe fundalul prețului înalt la imobile. Au fost examinate și diverse soluții pentru problema parcărilor, inclusiv în preajma blocurilor de locuit”, a adăugat acesta.

De altfel, Albu a oferit și un interviu pentru agenția de presă TASS. În cadrul acestuia, candidatul socialiștilor la funcția de primar al Chișinăului a criticat faptul că autoritățile centrale moldovenești denunță acordurile cu Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Nu numai cu Rusia, ci și cu CSI, cu țările CSI în general. Ei au această idee iluzorie că nu mai avem nevoie de CSI. Deși noi (membrii PSRM – n. r.) le punem mereu întrebări simple: avem peste 300 000 de migranți în CSI, avem o piață tradițională în CSI, avem posibilitatea de a cumpăra energie electrică, gaz mai ieftin în CSI decât prin aceste scheme pe care le fac ei”, a spus el.

Tot în cadrul interviului, Adrian Albu a declarat că moldovenii și-ar dori schimbarea conducerii țării și s-a referit la agresiunea rusă din Ucraina ca fiind un „conflict”.

Da, oamenii sunt nemulțumiți, da, își exprimă nemulțumirea. Dar, probabil, și din cauză că avem un conflict la graniță, oamenii nu vor lua măsuri mai dure. Vor aștepta alegerile, cel mai probabil așa va fi”, a menționat acesta.

Precizăm că Forumul Economic Estic se desfășoară în perioada 10-13 septembrie, la o universitate din orașul Vladivostok. Vladimir Putin și Kim Jong-un, care a ajuns în Rusia deja, sunt așteptați să participe la eveniment.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: