chisinau.md

Ministerul Educației: Aproape 300 de elevi sunt infectați cu COVID

33 de grădinițe și 96 de grupe de copii se află în carantină, iar 26 de copii și 176 cadre didactice din au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. De asemenea, 292 de elevi și 409 de pedagogi s-au infectat cu coronavirus. 

Ministrul Educației, Lilia Pogolșa, a prezentat pe 18 martie, într-un briefing de presă, informația privind desfășurarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ.

Astfel, în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 292. Totodată, 409 cadre didactice au fost confirmate pozitiv. 

Totodată, în urma deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică, 4 instituții activează exclusiv la distanță: Anenii Noi – Gimnaziul Roșcani; Căușeni – Gimnaziul „A.Sturza; ”Drochia – LT „Bogdan P.Hașdeu” și Gimnaziul „Miciurin”. Astfel, din numărul  total de 331 394 de elevi, studiază cu participare fizică – 177 229 elevi, la distanță – 136 464 elevi și desfășoară procesul educațional mixt – 26 208 elevi.

Ministrul a mai menționat că circa 4 300 de elevi nu pot participa plenar la procesul educațional online, cauzele fiind lipsa tehnicii de calcul și conexiunea la internet.

„Astfel, pentru acești elevi vom continua abordarea individualizată prin realizarea programelor de recuperare a conținuturilor doar cu prezență fizică”, a declarat Lilia Pogolșa.

Procesul educațional în 24 de instituții de învățământ superior se desfășoară la distanță, cu excepția orelor practice la specialitățile Actorie și Dans din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Am deschis înregistrările pentru academia de vară pentru minoritățile naționale

Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2025 este o inițiativă educațională menită să sporească nivelul de informare și cunoaștere a drepturilor minorităților în rândul comunităților naționale, etnice și lingvistice din Republica Moldova, precum și să încurajeze implicarea civică și participarea acestora în procesul decizional.

Programul oferă o serie de prelegeri, seminare și exerciții practice susținute de experți de top în domeniul drepturilor omului, participării civice, proceselor democratice, reprezentării politice și mass-media. Scopul este de a oferi participanților o înțelegere profundă a mecanismelor de protejare a drepturilor minorităților și de a le extinde capacitățile de a influența în mod real procesele sociale și politice din Moldova.

De asemenea, participanții vor avea oportunitatea să interacționeze direct cu reprezentanți ai autorităților publice, ai misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale prezente în Republica Moldova.

La finalul proiectului, participanții vor putea dezvolta propriile inițiative și vor avea șansa să obțină sprijin financiar pentru proiecte ce promovează pacea, toleranța, activismul civic și democrația în comunitățile minorităților etnice.

Perioada desfășurării: 5 – 7 august 2025

Locația: Complexul turistic „Codru”

Participarea la Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2025 este GRATUITĂ. Organizatorii vor acoperi toate cheltuielile de transport, cazare și alimentație.

Sunt așteptate cereri de participare din partea reprezentanților minorităților naționale, etnice și lingvistice (ucraineni, găgăuzi, bulgari, evrei, romi, polonezi, ruși, armeni, azeri etc.) cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

Link pentru înscriere: https://forms.gle/Y86VGVMHFhUbDQ5N6

Termen-limită pentru depunerea cererilor: 27 IULIE, ORA 18:00

Pentru întrebări suplimentare: [email protected]

Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2025 este implementată de Centrul de Inițiative Civice pentru Minoritățile Naționale, cu sprijinul Guvernului Republicii Cehe prin programul TRANSITION și al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: