Ministerul Educației: Aproape 300 de elevi sunt infectați cu COVID
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educației: Aproape 300 de elevi sunt infectați cu COVID

33 de grădinițe și 96 de grupe de copii se află în carantină, iar 26 de copii și 176 cadre didactice din au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. De asemenea, 292 de elevi și 409 de pedagogi s-au infectat cu coronavirus. 

Ministrul Educației, Lilia Pogolșa, a prezentat pe 18 martie, într-un briefing de presă, informația privind desfășurarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ.

Astfel, în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 292. Totodată, 409 cadre didactice au fost confirmate pozitiv. 

Totodată, în urma deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică, 4 instituții activează exclusiv la distanță: Anenii Noi – Gimnaziul Roșcani; Căușeni – Gimnaziul „A.Sturza; ”Drochia – LT „Bogdan P.Hașdeu” și Gimnaziul „Miciurin”. Astfel, din numărul  total de 331 394 de elevi, studiază cu participare fizică – 177 229 elevi, la distanță – 136 464 elevi și desfășoară procesul educațional mixt – 26 208 elevi.

Ministrul a mai menționat că circa 4 300 de elevi nu pot participa plenar la procesul educațional online, cauzele fiind lipsa tehnicii de calcul și conexiunea la internet.

„Astfel, pentru acești elevi vom continua abordarea individualizată prin realizarea programelor de recuperare a conținuturilor doar cu prezență fizică”, a declarat Lilia Pogolșa.

Procesul educațional în 24 de instituții de învățământ superior se desfășoară la distanță, cu excepția orelor practice la specialitățile Actorie și Dans din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: