În Rusia vor avea loc manifestații în susținerea lui Navalnîi. Se va protesta și la Chișinău
Full Article 2 minutes read

În Rusia vor avea loc manifestații în susținerea lui Navalnîi. Se va protesta și la Chișinău

În fața Ambasadei Rusiei din Chișinău se va desfășura o manifestație în susținerea politicianului rus Alexei Navalnîi. Potrivit activistei civice Constanța Dohotaru, acțiunea va avea loc pe 23 ianuarie la ora 13:00.

#FreeNavalny
Суббота (завтра) / 13:00 / Кишинев / Посольство России
Sâmbătă (mâine) / 13:00 / Chișinău / Ambasada Rusiei
Saturday (tomorrow) / 13:00 / Chisinau / Russian Embassy

Publicată de Constanta Dohotaru pe Vineri, 22 ianuarie 2021

 

Alexei Navalnîi a fost reținut pe 17 ianuarie la Aeroportul Șeremetievo din Rusia, imediat după aterizarea din Berlin, unde a urmat un tratament îndelungat după ce a fost intoxicat.

Susținătorii săi au publicat un film despre „Palatul lui Putin” și au chemat toți activiștii la o acțiune în susținerea lui Navalnîi. Potrivit meduza.io, în mai multe orașe, inclusiv în Moscova, activiștii civici și jurnaliștii au fost avertizați că manifestațiile anunțate sunt ilegale. Cei care plănuiesc să participe la proteste riscă să fie reținuți și plasați în arest.

În același timp, pe rețelele de socializare au apărut numeroase înregistrări video cu îndemnul de a veni la demonstrații. Pe TikTok a fost lansat chiar hashtagul #свободунавальному (#libertatepentrunavalnîi, ru). Împreună cu acestea au fost publicate deja mii de înregistrări video, care au fost vizualizate de peste 80 mln de oameni.

Procuratura Generală a Rusiei a solicitat ca site-urile care publică îndemnuri de a protesta față de reținerea lui Navalnîi să fie blocate. Iar Roskomnadzor a avertizat că rețelele de socializare vor fi amendate pentru implicarea adolescenților în aceste acțiuni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: