În satul Gaidar se desfășoară festivalul covoarelor găgăuze. Vezi care va fi surpriza evenimentului pregătită de autorități
Full Article 1 minutes read

În satul Gaidar se desfășoară festivalul covoarelor găgăuze. Vezi care va fi surpriza evenimentului pregătită de autorități

În satul Gaidar din raionul Ceadîr-Lunga, se desfășoară pe 14 august festivalul covoarelor găgăuze „Gagauz kilimneri”. Evenimentul din acest an a crescut de la o scară regională la statutul de unul național – la el fiind invitați din Hâncești, Cimișlia, Taraclia, Basarabeasca, scrie Gagauzinfo.

Potrivit Direcției principale de cultură a Găgăuziei, vizitatorii festivalului vor putea participa la un târg, dar și la cursuri de masterclass. Un eveniment important al festivalului din acest an este deschiderea unei mori de vânt din secolul al XIX-lea care a fost restaurată.

„Veți asista la un moment istoric – ceremonia de deschidere a morii restaurate, unde, pentru prima dată după mult timp, prima făină va fi produsă prin metoda tradițională de măcinare, folosind pietre de moară de piatră”, au spus organizatorii.

La festival vor fi prezentate covoare inedite și spectacole de teatru dedicate istoriei țeserii covoarelor. Cele mai vechi covoare au peste 120 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: