În școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului au fost modernizate condițiile de studii
Full Article 2 minutes read

În școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului au fost modernizate condițiile de studii

Școlile cu predare în limba română din raioanele de est și municipiul Tighina au beneficiat de un ajutor material în valoare de câte 100 de mii de lei în anul curent, pentru a îmbunătăți condițiile de studii. Inițiativa a fost posibilă grație sprijinului Programului activităților pentru reintegrarea țării 2020.

Astfel, liceul Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Tiraspol a procurat 90 de bănci și scaune proiectate pentru un singur elev, pentru a asigura distanța minimă între elevii prezenți în clasă, precum și dulapuri și scaune pentru profesori.

Liceul „Evrika” din orașul Râbnița a procurat trei seturi de table interactive cu videoproiectoare, iar Gimnaziul din satul Roghi, raionul Dubăsari – o tablă interactivă, trei seturi de table monobloc, o plită electrică performantă pentru cantină și planșe informative.

Gimnaziul din comuna Corjova, r. Dubăsari – a alocat mijloacele financiare primite pentru reparația sălii sportive, asigurând astfel condiții calitative și moderne pentru petrecerea orelor, iar Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Dubăsari (amplasat în comuna Corjova) și Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol (refugiat în s. Doroțcaia, r. Dubăsari) au achiziționat calculatoare și termometre digitale non-contact infraroșu.

În municipiul Bender, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” a achiziționat mobilierul pentru cantina instituției iar Școala de tip-internat pentru copiii orfani și rămași fără îngrijirea părinților a finalizat lucrările de construcție a noului gardului.

Amintim că Programului activităților pentru reintegrarea țării are un buget anual de 15 milioane lei, fiind eligibile pentru finanțare proiectele ce urmează a fi implementate în Zona de Securitate și care reflectă activități specifice, cum ar fi dezvoltare comunitară și regională, reabilitare și renovare a infrastructurii locale, modernizare a instituțiilor sociale-cheie, soluționare a problemelor stringente de dezvoltare, asigurare a serviciilor publice esențiale, precum și acțiunile care contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului și la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: