În școlile din Rusia se va vorbi despre sancțiunile anti-ruse: elevii vor numi țările care „vor suferi” în rezultat 
Full Article 2 minutes read

În școlile din Rusia se va vorbi despre sancțiunile anti-ruse: elevii vor numi țările care „vor suferi” în rezultat 

În școlile din Federația Rusă au fost trimise instrucțiuni cu privire la desfășurarea lecțiilor pe tema sancțiunilor anti-ruse. În cadrul lecțiilor, profesorii vor trebui să le explice elevilor cum face față economia rusă „presiunii fără precedent din exterior”. Informații în acest sens au fost comunicate, pe 5 aprilie, de Kommersant care face referire la sursele sale din Ministerul Educației al Federației Ruse. 

Potrivit portalului, școlile rusești au primit noi recomandări privind desfășurarea unor lecții pe fundalul „operațiunii militare speciale” în Ucraina.

Profesorilor li se recomandă să predea lecții pentru elevii din clasele a V-IX-a și a X-a – XI-a pe subiectul „Sancțiunile anti-ruse și impactul lor asupra economiei interne”.

Conform instrucțiunilor, profesorul trebuie să vorbească despre sancțiunile impuse Rusiei din cauza dorinței Federației Ruse de a „proteja populația din Donbas” din Ucraina.

Într-un final, școlarilor li se va cere să evalueze care țări vor suferi cele mai multe pierderi economice din cauza sancțiunilor.

La sfârșitul lecției, elevii vor trebui să completeze un chestionar unde vor răspunde la întrebările: „Sunt corecte sancțiunile împotriva Rusiei?”, „Vor duce sancțiunile la întărirea economiei rusești?”, „Cine va suferi cele mai mari pierderi economice?.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: