În trei localități din Republica Moldova secțiile de votare vor fi amplasate în corturi. Care este cauza?
Full Article 1 minutes read

În trei localități din Republica Moldova secțiile de votare vor fi amplasate în corturi. Care este cauza?

În trei localități din țară, alegătorii vor fi așteptați la urne în corturi special amenajate. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că acest lucru va fi organizat în lipsa unor edificii conforme cerințelor.

În cazul a două localități, Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia și Bîc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, spațiile oferite de administrația publică locală nu corespund cerințelor necesare de securitate, iar la Cigîrleni, raionul Ialoveni, s-a surpat acoperișul clădirii Casei de cultură, locație stabilită pentru secția de votare.

Pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea publică a alegătorilor, a funcționarilor electorali și acelorlalți participanți la proces, CEC a solicitat suportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să pună la dispoziție autorităților administrației publice locale câte un cort, dotat cu echipament termic și electric.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. În total, opt candidați luptă pentru fotoliul de președinte: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase ( Platforma DA), Igor Dodon (candidat independent); Maia Sandu (candidata PAS); Dorin Chirtoacă (UNIREA); Octavian Țîcu (PUN); Tudor Deliu (PLDM) și Violeta Ivanov (Partidul ȘOR).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: