Hindustan Times

În UE se desfășoară vaccinarea anti-Covid cu a treia doză. Cum rămâne cu Sputnik V?

Revaccinarea cu Sputnik V mai devreme de 6 luni nu va dăuna organismului, însă nici nu va avea vreun efect benefic suplimentar. Precizarea a fost făcută de către Alexandr Ghințburg, conducătorului Centrului „Gamalei”, citat de RBC.

Vaccinarea repetată pentru COVID-19 ar trebui să aibă loc nu mai devreme de 6 luni, a menționat directorul Centrului „Gamalei”. Omul de știință a subliniat că intervalul de jumătate de an este termenul minim pe durata căruia anticorpii se mențin la nivel înalt și asigură protecția împotriva infecției. Ghințburg a mai spus că revaccinarea trebuie luată în considerare în contextul tulpinii Delta.

Savantul a mai spus că revaccinarea mai devreme de 6 luni nu va aduce organismului vreun efect benefic suplimentar, însă nici nu va dăuna.

„Dacă omul are un nivel înalt de anticorpi și își injectează vaccinul – nivelul anticorpilor nu se va mări semnificativ. Va avea același nivel de anticorpi pe care îi avea înainte de revaccinare”, a menționat Ghințburg.

În prezent, Ministerul Sănătății din Rusia recomandă revaccinarea contra COVID-19 după șase luni de la cea de-a doua doză de imunizare cu Sputnik V. Oficialii au precizat că, după ce situația pandemică se va stabiliza, revaccinarea va trebui efectuată o dată pe an.

***

Amintim că, Organizația Mondială a Sănătății recomandă administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid după șase luni de la încheierea schemei complete. În România, campania de imunizare cu a treia doză a început pe 28 septembrie.

În Republica Moldova, deocamdată, vaccinul anti-Covid este administrat în două doze. Campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie 2021, iar până în prezent s-au vaccinat cu schema completă circa 850 de mii de persoane.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

În locul lui Beliakov. Krasnoselski a numit un nou copreședinte al CUC din partea Tiraspolului

Constantin Kalinenok va deveni noul copreședinte al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea regiunii transnistrene. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul de facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Kalinenok îl va înlocui în această funcție pe Oleg Beliakov.

Vadim Krasnoselski a menționat pe rețelele de socializare că Beliakov demisionează din proprie inițiativă.

Luptător-apărător, reprezentant al forțelor de ordine, diplomat pacificator — astăzi el este eliberat din funcția de copreședinte al Comisiei Unificate de Control din partea Transnistriei, din proprie inițiativă, dar rămâne un exemplu de cetățean și patriot. Îți mulțumesc pentru serviciu”, a spus Krasnoselski.

Menționăm că noul copreședinte CUC din partea Tiraspolului, Constantin Kalinenok, a fost anterior șef de direcție în cadrul „ministerului de Interne” nerecunoscut al regiunii și a condus secretariatul așa-zisului „Consiliu de Securitate” local. Kalinenok participă la Operațiunea de Menținere a Păcii din 2006 și face parte din delegația CUC a regiunii transnistrene.

***

Comisia Unificată de Control este o forță tri-laterală de menținere a păcii și o structură de comandament militar comună formată din trimiși ai Republicii Moldova, regiunii transnistrene și Rusiei, care activează în Zona de Securitate de pe Nistru.

Principala sarcină a delegației Republicii Moldova în cadrul CUC este organizarea monitorizării situației din Zona de Securitate și adoptarea, pe baza consensului părților, a deciziilor preventive menite să asigure menținerea păcii și a ordinii publice în cadrul procesului de pacificare.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: