Înainte de un nou protest la Comrat, Vlah îndeamnă politicienii din Găgăuzia să nu profite de reținerea lui Stoianoglo (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Înainte de un nou protest la Comrat, Vlah îndeamnă politicienii din Găgăuzia să nu profite de reținerea lui Stoianoglo (VIDEO)

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah s-a arătat îngrijorată din cauza acțiunilor întreprinse față de Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore. Cu toate acestea, politiciana a îndemnat locuitorii regiunii autonome să nu se lase folosiți de către politicienii care ar vrea să profite de pe urma situației create. Mesajul a fost publicat pe 7 octombrie, cu câteva ore înainte ca, la Comrat, să se desfășoare, pentru a doua zi consecutiv, o manifestație în susținerea lui Stoianoglo.

„Suntem îngrijorați de spectacolul regizat, prin care conducerea politică a țării încearcă să simuleze respectarea legii. Precum în cele mai întunecate timpuri ale dictaturii, în câteva ore, a apărut un dosar penal și niște probe, suficiente pentru a realiza percheziții și pentru a aresta procurorul general și soția lui. Este evident că, instituțiile statului au acționat după ordin, și nu după lege. De asemenea, este evidentă dorința de a-l intimida pe Alexandru Stoianoglo”, a scris Vlah pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, guvernatoarea Găgăuziei a adresat un mesaj față de locuitorii regiunii autonome, prin care i-a îndemnat ca, din dorința de a-l susține pe Stoianoglo, să nu se lase antrenați în jocurile unor politicieni care și-ar urmări propriile interese.

„Dragi locuitori ai Găgăuziei, unii politicieni cu nerușinare încearcă să își crească autoritatea pe situația dlui Stoianoglo. Ei nu își fac griji pentru dl Stoianoglo – ei își fac griji că noi îi vom uita. Acești politicieni nu au idei și proiecte cum să fie utili societății și cum să își onoreze promisiunile față de oameni. Ei încearcă prin scandal să compenseze inutilitatea lor”.

De asemenea, bașcanul a transmis un mesaj și politicienilor: „Dacă într-adevăr vreți să protejați oamenii – nu-i sacrificați pentru interesele Dvs egoiste. Încetați să manipulați cu opinia publică. Încetați să amăgiți oamenii. Dacă credeți că dl Stoianoglo are nevoie de susținerea Dvs – găsiți modalități să-l susțineți fără să atrageți oamenii în acțiunile Dvs discutabile. Amintiți-vă că ați promis să serviți oamenii, nu să-i folosiți. Ați promis să protejați oamenii, nu să-i expuneți”, a menționat aceasta.

Amintim că, pe 6 octombrie, la Comrat, s-a desfășurat o manifestație în susținerea lui Stoianoglo. Câteva zeci de participanți au solicitat eliberarea acestuia, pe motiv că ar fi fost reținut ilegal. Mai mult, 33 din cei 35 de deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei au semnat o declarație prin care anunță că, dacă până astăzi, la ora 12.00, Stoianoglo nu va fi eliberat, vor urma „acțiuni de nesupunere în conformitate cu legislația în vigoare”.

Înainte de un nou protest la Comrat, Vlah îndeamnă politicienii din Găgăuzia să nu profite de reținerea lui Stoianoglo (VIDEO)

O nouă manifestație este planificată pentru astăzi, 7 octombrie, la ora 12:00. Despre desfășurarea acesteia a anunțat deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Victor Petrov.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: