Încă 12 producători agricoli din Moldova au liber la export în Rusia. Rosselhoznadzor: S-a ținut cont și de consultările cu Partidul „ȘOR”
Full Article 2 minutes read

Încă 12 producători agricoli din Moldova au liber la export în Rusia. Rosselhoznadzor: S-a ținut cont și de consultările cu Partidul „ȘOR”

Serviciul fitosanitar al Federației Ruse, Rosselhoznadzor, a decis să ridice restricțiile pentru produsele a încă 12 producători agricoli din Republica Moldova. Informația a fost publicată pe 5 decembrie.

Este vorba despre producătorii:

SRL MIRA-FAUR

SRL «KSALEX-DEN»

Velfruct-Prim SRL

Casa de Comert «PROAGRO-HERMES» SRL

C.A.P. «PRIMA-NICATIM»

«RED APPLE» SRL

BIOPRODUCT GROUP SRL

S.C. «David-Agro» SRL

SRL «FERAN&CO»

«VINITARG-B» SRL

«KYSE GROUP» SRL

VAMILAGRO-TOP SRL

Instituția rusă a precizat că motivul ridicării restricțiilor este rezultatul analizelor preluate de la produsele altor producători agricoli, admiși anterior pentru export.

De asemenea, s-a ținut cont de rezultatele consultărilor dintre reprezentanții Partidului „ȘOR” și președintele  Comitetului rus pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat Leonid Sluțki. La ziua de azi, Rosselhoznadzor remarcă cu satisfacție statutul fitosanitar stabil al produselor vegetale din Moldova, ceea ce a devenit posibil datorită activității coordonate între instituțiile competente ale celor două țări”, se arată în declarația Rosselhoznadzor.

Amintim că restricțiile au fost impuse în data de 15 august 2022. Autoritatea rusă și-a motivat decizia prin faptul că în fructele și legumele moldovenești au fost depistate nereguli.

Pe 5 decembrie, deputatul Ilan Șor, condamnat de prima instanță în dosarul „furtul miliardului”, a anunțat că, la Orhei, va fi creat un așa numit „Minister al Agriculturii din umbră”, care ar urma să soluționeze problemele fermierilor. Contactați de NM, reprezentanții Guvernului au calificat anunțul lui Șor drept „absurditate”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: