Încă 18 moldoveni au fost răpuși de coronavirus. Printre victime sunt și doi lucrători medicali
Full Article 3 minutes read

Încă 18 moldoveni au fost răpuși de coronavirus. Printre victime sunt și doi lucrători medicali

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 18 decese provocate de COVID-19. Printre victime sunt și doi lucrători medicali din țara noastră.

Totodată, anunțăm înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 3498: Femeie de 72 ani, din Transnistria. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 3499: Femeie de 67 ani,  din Transnistria. Comorbidități: cardiopatie mixtă, obezitate.

Deces 3500: Femeie de 75 ani,  din Transnistria. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, cardiopatie ischemică.

Deces 3501: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău, internat la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, cardiopatie mixtă,.

Deces 3502: Bărbat de 71 ani, din r. Strășeni, internat la SCR. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate.

Deces 3503: Bărbat de 70 ani, din r. Ialoveni, internat la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 3504: Bărbat de 69 ani, din r. Fălești, internat la SC Bălți. Comorbidități: cardiopatie ischemică și hipertensivă.

Deces 3505: Bărbat de 61 ani, din mun. Bălți, internat la SC Bălți. Comorbidități: boală cerebrovasculară, hipertensiune arterială.

Deces 3506: Bărbat de 84 ani, din r. Drochia, internat la SR Drochia. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, cardiopatie ischemică.

Deces 3507: Bărbat de 30 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM Sf. Treime. Comorbidități: pacreatită cronică, obezitate.

Deces 3508: Bărbat de 64 ani, din r. Edineț, internat la SR Edineț, cu infecție respiratorie acută.

Deces 3509: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Gh. Paladi”. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 3510: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: diabet zaharat, angină pectorală de efort, hipertensiune arterială.

Deces 3511: Femeie de 88 ani, din mun. Chișinău, transferată de la SCBI ”Toma Ciorbă”, la IMU. Comorbidități:  hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă.

Deces 3512: Femeie 57 ani, din r. Ungheni, internată la SR Ungheni. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, cardiopatie mixtă.

Deces 3513: Femeie de 46 ani, din r. Șoldănești, internată la SR Șoldănești. Comorbidități: obezitate, cardiomiopatie mixtă.

Deces 3514: Sistemul medical deplânge trecerea în lumea celor drepți a medicului Octavian Zanoaga,  șef al laboratorului clinic SCMC ”Valentin Ignatenco”. Ne exprimăm recunoștința pentru contribuția sa la consolidarea sistemului de sănătate, pentru profesionalismul, dedicația și cumsecădenia sa. Dnul Zanoaga a fost internat la Spitalul Clinic Republican pe data de 2 ianuarie. Sincere condoleanțe familiei, rudelor și întregului colectiv al SCMC ”Valentin Ignatenco”.

Deces 3515: Suntem profund îndurerați de pierderea dnei Zinovia Movileanu, care activa în calitate de asistentă medicală la Centrului Național de Transfuzie a Sângelui. Dna Movileanu va rămâne în amintirea noastră ca un persoană dedicată, profesionistă, apreciată deopotrivă de colegi și pacienți, cu o activitate îndelungată în sistemul medical, de aproape 40 de ani. Aceasta a fost internată pe data de 22 ianuarie la SCM ”Sf. Arhanghel Mihail”. Exprimăm sincere condoleanțe și compasiune familiei, apropiaților și colegilor.

Până la ziua de azi, 78 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: