Încă 7 decese în urma infecătării cu covid-19. În ce raion este cea mai înaltă rată de îmbolnăviri
Full Article 3 minutes read

Încă 7 decese în urma infecătării cu covid-19. În ce raion este cea mai înaltă rată de îmbolnăviri

În Republica Moldova au fost înregistrate încă 7 decese în rândul pacienților infectați cu COVID-19. Alți 344 sunt în stare gravă. În total, în spitale și la domiciliu se tratează 4 116 persoane. Alte 6 229 s-au însănătoșit. Datele au fost anunțate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în conferința de presă din 11 iunie.

Deces 376: Bărbat de 51 ani, din r-nul Orhei, transferat din IMSP SR Orhei, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 4 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II, cardiopatie hipertensivă și dismetabolică.

Deces 377: Femeie de 54 ani, din UTA Găgăuzia, transferată din IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 27 mai. Comorbidități: leucemie acută.

Deces 378: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 7 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară.

Deces 379: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centru COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 10 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiomiopatie hipertensivă IC III, diabet zaharat tip 2.

Deces 380: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău, a fost internat la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 7 iunie. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, hepatită cronică de stază, sechele AVC.

Deces 381:  Bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centru COVID-19, pe data de 25 mai. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiunea arterială gr. II, obezitate gr II.

Deces 382: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, transferată din SCM ”Sfînta Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 8 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă IC II, diabet zaharat tip2.

Potrivit autorităților, cel mai mare număr de pacienți infectați raportat la 100 de mii de locuitori este în raionul Soroca și municipiul Bălți. De asemenea, printre cele mai înalte rate de infectări se înregistrează în Găgăuzia, Taraclia și Ștefan Vodă. În Chișinău, unde zilnic se înregistrează cele mai multe cazuri de îmbolnăviri, rata este de 513 cazuri la 100 de mii de locuitori.

În total, de la începutul pandemiei, în Moldova au fost înregistrate 10 727 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. 1847 dintre cei infectați sunt medici. S-au însănătoșit 58% dintre cei infectați – 6229 oameni. Au decedat 382 de persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: