Încă o dezamăgire pentru Șor: CEC a refuzat înregistrarea grupului pentru inițierea referendumului
Full Article 50 second read

Încă o dezamăgire pentru Șor: CEC a refuzat înregistrarea grupului pentru inițierea referendumului

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins cererea echipei lui Șor, care a cerut înregistrarea unui grup de inițiativă pentru organizarea unui referendum republican privind politica externă a țării. Decizia a fost luată pe 11 iulie de membrii CEC, pe fundalul unui protest organizat de simpatizanții politicianului fugar în fața instituției electorale. „Referendum!”, „Jos PAS!” – a scandat mulțimea.

„Ne-am cerut doar dreptul de a fi suverani, dar nu de a crea forțe arate pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat o protestatară.

Amintim că membrii echipei politicianului fugar, Ilan Șor, condamnat la închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, au depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului consultativ cu privire la direcția de integrare externă a țării și statutului de neutralitate pe 29 iunie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: