Facebook/Vlad Filat

Încă o plângere penală pe numele lui Popa. Filat neagă că rudele sale i-ar fi amenințat fostul avocat cu moartea

Vladimir Filat susține că fostul său avocat Igor Popa minte atunci când spune că ar fi fost amenințat cu moartea de către rudele sale. Noul avocat al liderului Partidului Liberal Democrat, Victor Munteanu, a anunțat că Vladimir Filat va depune o plângere penală în legătură cu declarațiile respective.

„Urmare a declarațiilor lui Igor Popa că acesta ar fi fost amenințat cu moartea de către rudele domnului Vlad Filat, domnul Filat va depune o plângere penală în legătură cu declarațiile care nu corespund adevărului privind pretinsele amenințări din partea rudelor sale în adresa lui Igor Popa, iar investigația penală urmează să confirme faptul că dînsul a mințit. Domnul Vlad Filat a comunicat săptămâna trecută că el nu va mai polemiza în public cu Igor Popa decât prin intermediul avocaților”, a anunțat Victor Munteanu.

Reacția vine după ce, în cadrul unei conferințe de presă, avocatul Igor Popa a declarat că a primit mesaje cu amenințări din partea „rudelor lui Vladimir Filat și a unor necunoscuți”, despre care presupune că ar fi „oamenii lui Plahotniuc”.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

LIVE Conducerea UE a ajuns la Reședința de Stat din Chișinău. Primele imagini

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Antonio Costa, au ajuns la Reședința de Stat din Chișinău, unde urmează să participe la primul summit Republica Moldova – UE. Liderii Uniunii Europene au fost întâmpinați de președinta țării, Maia Sandu.

Amintim că Summit-ul Republica Moldova – Uniunea Europeană va fi găzduit de președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, premierul Dorin Recean. În timpul reuniunii, participanții vor aborda subiecte legate de procesul de aderare la UE, extinderea legăturilor economice și cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, digitalizarea și dezvoltarea regională. Un punct important pe agenda summit-ului va fi Planul de Creștere pentru Moldova.

Acesta reprezintă sprijin financiar european în sumă totală de 1,9 miliarde de euro. Este vorba despre o componentă de grant în valoare de 520 de milioane de euro, care este destinată pentru investiții, asistență tehnică și pentru garantarea creditelor. De asemenea, țara noastră va primi împrumuturi în valoare de 1,5 miliarde de euro, care vor fi debursate în funcție de progresele înregistrate în procesul de implementare a reformelor asumate.

Suportul financiar va fi acordat în baza unor condiționalități, care se regăsesc în Agenda de reforme a Planului de Creștere pentru Republica Moldova, care a fost aprobată de Guvern. Aceasta conține 153 de măsuri și 56 de reforme, care urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2027. Agenda de reforme vizează șapte sectoare-cheie: competitivitate economică și dezvoltarea sectorului privat; conectivitate și infrastructură digitală; guvernanță economică; capital social; tranziția verde și capitalul natural; securitate și eficiență energetică; valori fundamentale.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: