Încă un candidat la funcția de primar al capitalei. Anunțul Partidului Schimbării
Full Article 3 minutes read

Încă un candidat la funcția de primar al capitalei. Anunțul Partidului Schimbării

Ștefan Gligor va fi candidatul Partidului Schimbării la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Desemnarea lui Gligor a fost decisă, potrivit reprezentanților partidului, în contextul „lipsei unui candidat competent și credibil” la această funcție. 

Pe 23 septembrie a avut loc ședința Congresului extraordinar și Consiliului Politic Național al Partidului Schimbării, condus de Ștefan Gligor. Cel din urmă a anunțat în seara zilei de 24 septembrie că la Congres au fost aleși 5 vice-președinți noi ai partidului.

Este vorba despre:

  1. Simion Tatarov, primarul orașului Rezina;
  2. Cristina Craevscaia-Derenova, președinta Organizației teritoriale Bălți a Partidului Schimbării, profesor universitar și consilier municipal;
  3. Gheorghe Răileanu, președintele Organizației teritoriale Cimișlia, ex-primar al orașului Cimișlia;
  4. Alexei Mereuță, președintele Organizației teritoriale Telenești, consilier raional și membru al Consiliului local Telenești, antreprenor;
  5. Mihai Avram, președintele Organizației municipale Chișinău a Partidului Schimbării, magistru în drept al Universității din Amsterdam, expert în mobilitate urbană.

Totodată, la congres s-a decis în contextul „lipsei unui candidat competent și credibil la funcția de primar general al municipiului Chișinău desemnarea lui Ștefan Gligor, președintele Partidului Schimbării, în calitate de candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău”.

La aceeași ședință, membrii partidului au aprobat „candidatura lui Nicolae Grigorișin la funcția de primar al mun. Bălți drept singurul candidat capabil să facă față grupării Șor și sateliților acesteia”. De precizat că Grigorișin a anunțat că va candida pentru șefia municipiului Bălți încă în februarie 2023.

Amintim că Gligor a anunțat despre crearea unui nou partid pe 21 ianuarie 2021, în cadrul unei emisiuni televizate. Ștefan Gligor deţine licenţă de avocat și activează în cadrul Biroului Asociat de avocaţi, „Gligor și Partenerii”. Acesta a fost director de programe la CPR Moldova – Centrul de Politici și Reforme.

***

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida la alegerile generale din 5 noiembrie, pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău:

1.Ruslan Codreanu – Partidul Puterea Oamenilor;

2.Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei;

3.Constantin Butucel – Partidul Acasă Construim Europa (PACE);

4.Lilian Carp – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS);

5.Mihail Bagas – Mișcarea social-politice Liga Orașelor și Comunelor;

6.Ion Bulgac – Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB);

7.Victor Chironda – Platforma Demnitate și Adevăr (DA);

8.Ion Purice – Partidul Liberal (PL);

9.Vadim Brînzaniuc – Partidul Social Democrat European (PSDE);

10.Adrian Albu – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM);

11.Mihail Polianschi – Partidul „Congresul Civic”;

12.Ion Ștefăniță – Mișcarea „Respect Moldova”;

13.Diana Caraman – Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM);

14.Vasile Bolea – Partidul „Renaștere”;

15.Teodor Cârnaț – candidat independent;

16.Oleg Burlacu – Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM);

17.Andrei Donică – Mișcarea Profesioniștilor Speranța;

18.Anatol Usatîi – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM);

19.Ion Ceban – Mișcarea Alternativa Națională (MAN);

20.Dragoș Galbur – Partidul Național Moldovenesc (PNM).

Candidații își pot depune dosarele până pe 6 octombrie inclusiv. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: