Încă un figurant în schema de corupție privind eliberarea certificatelor false de vaccinare, reținut de CNA
Full Article 2 minutes read

Încă un figurant în schema de corupție privind eliberarea certificatelor false de vaccinare, reținut de CNA

Încă un figurant în dosarul ce vizează schema de corupție prin care erau eliberate zeci de certificate de vaccinare anti-Covid, fără imunizarea propriu-zisă, a fost reținut de CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul cu rol de intermediar în schemă a fost documentat în alte 7 episoade în care ar fi pretins și primit mită pentru a organiza eliberarea documentelor, cu introducerea datelor în registrul de evidență a certificatelor de vaccinare anti COVID-19.

Intermediarul identifica doritori de a se vaccina, pe care îi direcționa la anumiți angajați medicali, unde doza de vaccin contra Covid era aruncată, iar informația despre vaccinare era introdusă veridic în baza de date.

La moment, bărbatul este cercetat penal pentru trafic de influență și riscă până la 7 ani de detenție sau amendă pe până la 200.000 de lei.

Amintim că, acum două săptămâni, trei intermediari și un medic au fost reținuți de CNA și procurori sub bănuiala rezonabilă că ar fi organizat o schema infracțională de eliberare a zeci de certificate de vaccinare anti COVID-19, fără imunizarea de facto. Datele anchetei arată că, sumele pretinse și primite variau între 4000 și 6000 de lei, pentru un certificat, bani ce erau distribuiți corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracțională.

Tot atunci, s-a descins cu percheziții la trei instituții medicale din mun. Chișinău și la domiciliile suspecților.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: