Incendiu într-un cămin din Cimișlia. Peste 60 de elevi au fost evacuați în timpul nopții
Full Article 2 minutes read

Incendiu într-un cămin din Cimișlia. Peste 60 de elevi au fost evacuați în timpul nopții

Pompierii au fost solicitați, în data de 14 decembrie, pentru a lichida un incendiu care a avut loc în orașul Cimișlia. O cameră a unui cămin al Școlii Profesionale Polivalente a luat foc. 63 de elevi au fost evacuați pentru evitarea intoxicării. Potrivit pompierilor, nimeni nu a avut de suferit.

Arderea s-a produs la ora 01.34. Pentru stingerea incendiului, la fața locului, a ajuns o echipă de pompieri. Aceștia au evacuat 63 de elevi pentru evitarea intoxicării acestora cu produsele de ardere.

Focul a cuprins un panou electric în coridor de la etajul trei al căminului. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), focul a fost lichidat în cel mai scurt timp. Totodată, nici o persoană nu a avut de suferit.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat populația să respecte regulile antiincendiare, în special în perioada sezonului rece. Pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, pompierii îndeamnă oamenii să verifice și să utilizeze sobele în mod corespunzător. Cetățenii sunt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile, dar și să fie prudenți la utilizarea instalațiilor electrice de încălzit.

Conform IGSU, de la începutul anului au fost înregistrate 1533 incendii în care și-au pierdut viața 83 persoane, inclusiv un minor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: