Începând de mâine, moldovenii vor putea merge în România fără să stea în carantină. Dar numai pentru 3 zile
Full Article 2 minutes read

Începând de mâine, moldovenii vor putea merge în România fără să stea în carantină. Dar numai pentru 3 zile

Începând de mâine, cetățenii Republicii Moldova care vor să meargă în România vor putea să evite perioada obligatorie de carantină timp de 14 zile, dar numai dacă se vor afla în țara vecină maximum 72 de ore. Mai mult, în acest caz, vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul României. 

Ambasada României în Republica Moldova informează că, începând cu data de 7 octombrie 2020, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 47 din 05.10.2020, vor intra în vigoare noi prevederi legale privind suspendarea măsurii carantinei, astfel:

• Se aprobă lista țărilor/ zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 07.10.2020, prevăzută în anexă la Hotărâre, listă în care se regăsește și Republica Moldova.

• Se exceptează, de la măsura carantinei, persoanele care sosesc în România din Republica Moldova, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

• Persoanele care sosesc în România din Republica Moldova și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Totodată, se mențin în continuare măsurile stabilite prin actele normative adoptate de către autoritățile române în contextul epidemiei de COVID-19 în ceea ce privește intrarea pe teritoriul României și a instituirii carantinei, disponibile la adresa http://chisinau.mae.ro/local-news/1923 .

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: