Începe construcţia liniei electrice aeriene Vulcăneşti – Chişinău. Andrei Spînu: „ne va oferi mai multă independenţă energetică”
Full Article 2 minutes read

Începe construcţia liniei electrice aeriene Vulcăneşti – Chişinău. Andrei Spînu: „ne va oferi mai multă independenţă energetică”

Construcţia liniei electrice aeriene de 158 de km pe direcţia Vulcăneşti – Chişinău va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică a Republicii Moldova. Contractul a fost semnat vineri, 12 octombrie curent, cu compania indiană KEC International, desemnată câștigătoare a licitației internaționale. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu în cadrul unei conferințe de presă, din 15 noiembrie,

„Construcția acestei linii electrice ne va oferi mai multă independență prin crearea unei alternative de livrare a energiei electrice din spațiul european, mai exact din România. Odată construită, vom putea trece mai ușor de crizele energetice, așa cum a fost criza din luna octombrie. Țara noastră trebuie să aibă surse alternative de livrare a energiei electrice și să fie pregătită pentru orice situație”, susține ministrul Andrei Spînu.

Ministrul a precizat că odată cu implementarea acestui proiect, țara noastră va trece mai ușor de crizele energetice iar în următorii ani prețul la curentul electric ar putea fi mai mic.

„Prin această linie electrică se vor putea livra aproximativ 600 megawaţi de energie electrică. Pentru informaţie, consumul total maxim al Moldovei este de aproximativ 1.100 de megawaţi pe întreg teritoriul republicii”, a explicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Construcția liniei electrice ar urma să fie finalizată peste trei ani și patru luni. Costul proiectului este de 270 milioane euro. Documentul a fost semnat între Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) şi compania indiană KEC International, desemnată câștigătoare a licitației internaționale. Este un proiect important pentru asigurarea securității energetice a țării noastre.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: