„Îndemn agenții economici să se crediteze, iar dobânzile le achităm noi”. Ce soluție propune Dodon pentru achitarea salariilor
Full Article 2 minutes read

„Îndemn agenții economici să se crediteze, iar dobânzile le achităm noi”. Ce soluție propune Dodon pentru achitarea salariilor

Agenții economici care vor contracta credite în această perioadă pentru a acoperi plățile salariale, vor beneficia de achitarea dobânzii bancare din partea statului până la sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon luni, 13 aprilie, după ședința tradițională cu șeful guvernului și speakerul parlamentului.

Potrivit șefului statului, este o măsură suplimentară de susținere a agenților economici în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus.

„Am luat decizia să acoperim dobânzile bancare pentru agenții economici care iau credite în valoarea fondului de remunerare a muncii pentru trei luni, spre exemplu decembrie, ianuarie și februarie. Volumul total a fondului de remunerare a muncii pe întreprindere, pe agent economic, pentru trei luni, în caz că vor lua credit agenții economici, pentru achitarea salariilor sau mijloace circulante, dobânzile vor fi acoperite din bugetul de stat. Este vorba de dobânzile până la sfârșitul acestui an”, a declarat Igor Dodon.

El a dat asigurări că lichidități în bănci sunt suficiente și i-a îndemnat pe agenții economici să se crediteze.

„Îndemn agenții economici care spuneau că nu au resurse pentru achitarea salariilor să se crediteze, iar dobânzile le achităm noi. Cel mai scump ce aveți acum sunt oamenii, sunt angajații dvs.”, a mai spus Dodon.

Dodon a amintit că statul va restitui și contribuția la fondul de remunerare a muncii, în valoare de 43% din salariu.

Amintim că începând cu data de 17 martie și până pe 15 mai, în Republica Moldova este declarată stare de urgență.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: