Înscrierea în clasa I, în Chișinău: în 16 instituții sunt mai multe solicitări decât locuri disponibile
Full Article 2 minutes read

Înscrierea în clasa I, în Chișinău: în 16 instituții sunt mai multe solicitări decât locuri disponibile

În Chișinău continuă înscrierea copiilor în clasa întâi. Până pe 18 aprilie, peste 6 mii de părinți au depus cereri pentru înscrierea copiilor la școală. Iar în 16 instituții din municipiu, numărul de solicitări a depășit deja numărul locurilor disponibile. 

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a menționat că la această etapă sunt peste 6 mii de cereri depuse pentru înscrierea copiilor în clasa întâi.

Prima etapă a început pe data de 3 aprilie și va continua până pe 26 mai. A doua etapă va fi între 2 și 16 iunie pentru copiii de 7 ani care nu au fost înscriși la prima etapă, pentru cei care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie și pentru copiii din alte districte școlare”, a precizat edilul.

Potrivit lui Ceban, în ultimii ani a crescut numărul copiiilor care se înscriu în învățământul educațional din capitală.

Ne bucură mult că numărul copiilor care vin să se înscrie la școală, în ultimii 2-3 ani, a crescut anual cu circa 3 mii de copii. Actualmente în școlile și grădinițele din capitală frecventează peste 140 de mii de copii”, a spus edilul. „Prin comparație să înțelegeți populația din raionul Soroca este de 100 de mii de locuitori, iar în orașul Orhei sunt 34 de mii de locuitori, cel puțin înscriși”, a adăugat Ceban.

Primarul a mai spus că „este un număr enorm de copii și din acest considerent Primăria a crescut bugetul anual pentru infrastructura instituțiilor”.

Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a precizat că „la ziua de astăzi sunt 6246 de cereri depuse” pentru înscrierea copiilor în clasa întâi. „Și avem deja 16 instituții, din cele 131, în care numărul de cereri depuse este cu mult mai mare decât numărul de locuri disponibile”, a menționat Pavaloi.

Înscrierea copiilor în clasa I se efectuează pe platforma www.escoala.chisinau.md.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: