Întâlnire la Tiraspol: Krasnoselski a avut o discuție cu ambasadorul american la OSCE
Full Article 2 minutes read

Întâlnire la Tiraspol: Krasnoselski a avut o discuție cu ambasadorul american la OSCE

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a avut o discuție cu ambasadorul american la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) Michael Carpenter. La întrevedere a fost prezent conducătorul instituției de la Tiraspol responsabilă de „relații externe” Vitalii Ignatiev, dar și ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău Kent Logsdon. 

Krasnoselski a spus că „negocierile în formatul 5+2 trebuie să continue la toate nivelurile și platformele disponibile”. „Agenda negocierilor poate fi completată cu măsuri menite să asigure securitatea, stabilitatea și detensionarea”, a adăugat Krasnoselski.

El a adăugat că „așa-zisa lege a separatismului nu adaugă optimism în ceea ce privește îmbunătățirea relațiilor”. „Documentul adoptat în Moldova reprezintă o amenințare la adresa drepturilor și libertăților regiunii transnistrene și pune în pericol procesul de negociere”, a menționat Krasnoselski.

Oficialul american a declarat, potrivit Tiraspolului, că SUA susține un dialog civilizat și pașnic între Republica Moldova și regiunea transnistreană. La fel, Michael Carpenter a spus că SUA va continua să promoveze o normalizare a relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol.

***

Amintim că legea care prevede sancțiuni pentru acțiuni de separatism a fost adoptată în lectura a II-a la începutul lunii ianuarie 2023. Potrivit autorilor inițiativei legislative, necesitatea stabilirii și aplicării unui sistem de măsuri juridice și penale pentru manifestările care atenuează la integritatea, suveranitatea și securitate statului reiese din specificul situației actuale, în contextul asigurării naționale.

Documentul prevede completarea Codului penal cu noțiuni, care incriminează faptele conexe infracțiunilor de spionaj și de trădare de patrie. Astfel, va fi sancționată penal inițierea, organizarea sau constituirea pe teritoriul țării noastre a structurilor informative ilegale.

Totodată, vor fi trase la răspundere penală persoanele care vor instiga alte persoane să comită acțiuni care dăunează suveranității, independenței, inviolabilității teritoriale, securității statului sau capacității de apărare a Republicii Moldova.

Codul penal va mai fi completat cu o nouă componentă de infracțiune, și anume acțiunile săvârșite cu scopul de a separa o parte din teritoriul Republicii Moldova, precum și distribuirea informațiilor care incită la astfel de acțiuni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: