Interacțiunea Chișinăului cu Tiraspolul, discutată de vicepremierul Oleg Serebrian cu ambasadorul României
Full Article 1 minutes read

Interacțiunea Chișinăului cu Tiraspolul, discutată de vicepremierul Oleg Serebrian cu ambasadorul României

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu. Oficialii au discutat despre relațiile de cooperare dintre Republica Moldova și România, precum și dinamica curentă a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol.

Potrivit unui comunicat al autorităților moldovenești au fost discutate și temele ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, liniile primordiale de intervenție din partea autorităților naționale și potențialii pași următori ce pot fi întreprinși.

S-a accentuat faptul că rămân a fi prioritare pentru autoritățile Republicii Moldova prestarea serviciilor publice esențiale pentru locuitorii din estul țării.

În același timp s-a discutat despre acordarea asistenței necesare în vederea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, reluarea în bune condiții a activității instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană, oferirea accesului permanent la terenurile din raionul Dubăsari și eliminarea obstacolelor artificiale în calea liberei circulații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: