Interacțiunea Chișinăului cu Tiraspolul, discutată de vicepremierul Oleg Serebrian cu ambasadorul României
Full Article 1 minutes read

Interacțiunea Chișinăului cu Tiraspolul, discutată de vicepremierul Oleg Serebrian cu ambasadorul României

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu. Oficialii au discutat despre relațiile de cooperare dintre Republica Moldova și România, precum și dinamica curentă a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol.

Potrivit unui comunicat al autorităților moldovenești au fost discutate și temele ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, liniile primordiale de intervenție din partea autorităților naționale și potențialii pași următori ce pot fi întreprinși.

S-a accentuat faptul că rămân a fi prioritare pentru autoritățile Republicii Moldova prestarea serviciilor publice esențiale pentru locuitorii din estul țării.

În același timp s-a discutat despre acordarea asistenței necesare în vederea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, reluarea în bune condiții a activității instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană, oferirea accesului permanent la terenurile din raionul Dubăsari și eliminarea obstacolelor artificiale în calea liberei circulații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: