Menționăm că Nazaruc a fost condamnat în Federația Rusă pentru atac armat. Cu aproximativ două luni în urmă, el a fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia, iar în preajma ajunul turului doi al alegerilor prezidențiale, în Moldova a intrat, neîmpiedicat de nimeni, Gheorghe Nazaruc, cunoscut în mediul criminal ca „Jora”, pe care Chișinăul l-a anunțat în căutare internațională. Pentru aceasta, el a folosit pașaportul său rusesc pe numele Gheorghii Orlov.

Ulterior, la fel, neîmpiedicat de nimeni, a plecat din Moldova în Ucraina, unde a fost reținut de forțele de ordine locale.

Potrivit vicepreședintele PAS. Igor Grosu, Jora a venit în Moldova pentru ca în caz de necesitate, „să facă presiuni asupra unui politician în favoarea lui Dodon”, iar „coridorul verde” la intrare-ieșire i-a fost asigurat de ministrul afacerilor interne Pavel Voicu. La rândul său, Voicu a dat asigurări că „în calitate de ministru, nu s-a implicat niciodată în soluționarea problemelor celor care sunt certați cu legea”.