Învățământul la distanță, extins la Liceul „Liviu Deleanu” din Chișinău, afectat de incendiu. Direcția Educație: „Încă persistă miros de fum”
Full Article 2 minutes read

Învățământul la distanță, extins la Liceul „Liviu Deleanu” din Chișinău, afectat de incendiu. Direcția Educație: „Încă persistă miros de fum”

Elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani al capitalei vor continua să învețe în regim online până la sfârșitul săptămânii curente. Decizia a fost luată de Comisia sectorială pentru Situații Excepționale (CSE), pe 16 aprilie. Potrivit sursei, în unele zone ale instituției de învățământ încă persistă miros de fum, care ar fi afecta sănătatea elevilor.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău anunță că CSE a decis extinderea învățământului la distanță, inclusiv pentru ziua de vineri, 19 aprilie 2024, având în vedere că în anumite zone ale instituției încă persistă miros de fum; intervențiile de dezinfectare și curățare a spațiilor încă sunt în plină desfășurare și ținând cont că este necesar ca pereții și a tavanele să fie revopsite.

Direcția Educație asigură comunitatea școlară că „se depun toate eforturile pentru a restabili cât mai curând condițiile necesare și pentru a asigura un mediu de învățare sigur și securizat pentru elevi și personalul didactic”.

***

Amintim, pe 5 aprilie, la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani a avut loc un incendiu. Flăcările au cuprins demisolul instituției de învățământ. Zece echipe de intervenție au participat la stingerea focului. Din clădire au fost evacuați circa 1 900 de elevi. Victime nu au fost raportate. Detalii AICI. Pe 6 aprilie s-a decis că elevii liceului vor învăța de la distanță, în format online, în perioada 8-12 aprilie. Detalii AICI. Ulterior, termenul a fost extins pentru 15 aprilie și 16 aprilie. Detalii AICI și AICI.

De menționat că, pe 15 aprilie, IGSU a prezentat cauza care, cel mai probabil, a dus la declanșarea incendiului. Este vorba de încălcarea regulilor de protecție împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică. Vezi ce alte cauze au fost analizate de specialiști și concluziile la care au ajuns – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: