Învestirea noului bașcan al Găgăuziei: Artificii și concert cu un invitat special din Turcia, însă fără președinte, premier sau deputați
Full Article 2 minutes read

Învestirea noului bașcan al Găgăuziei: Artificii și concert cu un invitat special din Turcia, însă fără președinte, premier sau deputați

Bașcanul ales al UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, va fi învestită oficial în funcție pe data de 19 iulie. Ceremonia va avea loc în piața centrală din Comrat. Programul evenimentului include distracții pentru copii, discursuri în fața mulțimii, concerte și focuri de artificii. Ceremonia se va desfășura, însă, în lipsa conducerii de vârf a țării.   

Evenimentul va începe la ora 14:30 cu un program de artă și distracții pentru copii. Ulterior, la ora 18:30, în cadrul ședinței solemne a Adunării Populare din Găgăuzia, va avea loc ceremonia de inaugurare. După depunerea jurământului în prezența locuitorilor și oaspeților din Comrat, Evghenia Guțul va deveni oficial guvernatoarea UTA Găgăuzia.

Evenimentul va continua cu focuri de artificii festive și un concert susținut de interpretul turc Mustafa Sandal.

Precizăm că premierul Dorin Recean și speakerul Parlamentului, Igor Grosu, au anunțat deja că nu vor lua parte la eveniment.

Amintim că în urma scrutinului din 14 mai, Găgăuzia a ales-o pe candidata Partidului „ȘOR” – declarat recent în afara legii, Evghenia Guțul, la funcția de bașcan. Pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din Găgăuzia, în timp ce oamenii legii au inițiat un dosar penal pe faptul coruperii alegătorilor din autonomie de către oamenii lui Șor, în favoarea Evgheniei Guțul. Reprezentanții din cadrul formațiunii declarate neconstituționale sunt acuzați că ar fi oferit câte 15 mii lei pentru fiecare persoană care determina alte 30 de persoane să o voteze pe Guțul la funcția de bașcan – acuzații respinse atât de Șor, cât și de Guțul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: