Iohannis: România sprijină integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în UE
Full Article 2 minutes read

Iohannis: România sprijină integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în UE

Klaus Iohannis a declarat că România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei la UE. Declarația vine după ce Ucraina a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și a Georgiei, la Uniunea Europeană”, a declarat Iohannis, pe Twitter.

Președintele statului vecin a mai spus că locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar „România va face tot posibilul ca acest lucru să devină realitate”, a spus Iohannis.

De menționat că ieri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Zelenski a spus că țara ar trebui să fie primită în UE în procedură de urgență.

Prin urmare, președinții din opt state a UE au cerut acordarea imediată a statutului de țară candidată pentru Ucraina și deschiderea negocierilor de aderare a acesteia la blocul european, potrivit unei scrisori deschise. „Noi, preşedinţii statelor membre UE: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, se arată în scrisoare.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: