„Ion Ceban acoperă cu prețul proprii imagini o ilegalitate”. Reacția lui Chironda la acuzațiile primarului capitalei
Full Article 3 minutes read

„Ion Ceban acoperă cu prețul proprii imagini o ilegalitate”. Reacția lui Chironda la acuzațiile primarului capitalei

Viceprimarul capitalei Victor Chironda a venit cu o reacție la declarațiile primarului general al capitalei Ion Ceban din 22 iunie. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Chironda l-a acuzat pe Ceban de minciună și a declarat că edilul ar avea interese personale în demolarea clădirii fostului Hotel Național.

Chironda a menționat că va veni cu clarificări pe fiecare dintre punctele expuse de primarul Ion Ceban, întrucât nu ar avea ce ascunde.

„Astăzi Primarul Ion Ceban mi-a dedicat tocmai o oră într-o conferință de presă. Ar fi fost bine dacă imi acorda săptămânal măcar cîte o oră pentru a discuta problemele din activitatea primăriei. În toată această oră el a făcut ceea ce poate face cel mai bine – a spus minciuni. Un singur lucru e clar din această ieșire. Domnul primar insistă să schimbe focusul problemei de la ilegalitățile făcute de arhitectul-șef Svetlana Dogotaru și colegii săi în procesul de autorizare a demolării Hotelului Național pe mine și demisia mea”, consideră Chironda.

De asemenea, viceprimarul l-a acuzat pe Ion Ceban de interese ascunse în demolarea clădirii Hotelului Național. Potrivit lui Chironda, anume acesta ar fi motivul pentru care se cere demisia sa.

„Este clar deja că Ion Ceban este personal interesat în demolarea acestei clădiri și acoperă cu prețul proprii imagini o ilegalitate promovată intens de cei care au influiență asupra sa. De asemenea, prin retragerea atribuțiilor mele de semnare a actelor permisive dl. primar confirmă că eu sunt incomod anume din acest motiv – mă opun intereselor lui și a ”colegilor” săi în domeniul construcțiilor din oraș. Este interesant să vedem cine va semna în continuare actele permisive. Probabil, tot același coleg cuminte și ascultător, care reușește și la șantiere și la semnat de autorizații în lipsa mea”, a conchis Chironda.

Reacția vine la scurt timp după conferința de presă susținută de primarul Ion Ceban. Edilul l-a acuzat pe subalternul său – Victor Chironda, viceprimar responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană, că nu și-ar îndeplini atribuțiile de serviciu, precum și de absență nemotivată de la serviciu. Mai mult, edilul susține că Victor Chironda s-ar victimiza și ar ținti o carieră politică. Despre semnarea actelor permisive de către o altă persoană, Ceban a menționat că „este o practică normală” în cazul când viceprimarul responsabil de domeniul respectiv nu este la serviciu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: