„Este o persoană care-ți poate băga cuțitul în spate”. Ceban a anunțat că așteaptă demisia lui Chironda (VIDEO)
Full Article 4 minutes read

„Este o persoană care-ți poate băga cuțitul în spate”. Ceban a anunțat că așteaptă demisia lui Chironda (VIDEO)

Primarul capitalei Ion Ceban îl acuză pe viceprimarul Victor Chironda că și-ar neglija atribuțiile de serviciu și s-ar victimiza, urmărind o viitoare carieră politică. În cadrul unei conferințe de presă din 22 iunie, Ceban a declarat că așteaptă demisia lui Chironda.

Ion Ceban a menționat că așteaptă demisia viceprimarului Victor Chironda.

„Cred că dacă este o persoană care se respectă, ar trebui să-și dea demisia. Dacă nu o va face, voi iniția eu procedurile care se impun. A spus în repetate rânduri, public, dar și mie, că este gata să plece, dacă vor fi neînțelegeri. Regret că l-am chemat în echipă și am avut așteptări foarte mari. Îi compătimesc pe cei care îl vor avea în echipă”, a declarat Ceban.

Ceban l-a acuzat pe Chironda că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

„Primăria nu se administrează doar pe Facebook, este ceea ce se întâmplă azi și acum pe teren, unde sunt adevăratele griji ale oamenilor”, a declarat Ceban.

Primarul capitalei a ținut să sublinieze că fiecare viceprimar a avut libertatea să aleagă oamenii cu care vrea să lucreze. De asemenea, acesta a menționat că echipa sa lucrează într-un regim foarte solicitant, mai puțin viceprimarul Chironda.

„Primăria este despre răsuflecatul mânecilor și munca de dimineață până seara, inclusiv în weekend. (…) Am urmărit isteria unui viceprimar care se vrea păstrat în funcție. A venit cu acuzații nefondate atât în adresa mea, cât și a colegilor. S-a creat impresia că unicul el lucrează în Primărie, iar restul sunt „funcționărași” care nu au ce face decât să îl supere. Dacă există lucruri – să le facă publice și mă întreb de ce nu s-a făcut până acum”, a declarat Ceban.

Edilul l-a acuzat pe Chironda că „murdărește” primăria și echipa.

„Este cel care persecută colegii și îi cheamă în instanță, la procuratură, în același timp fiind domenii de care nu se ocupă. (…) Nu am venit cu o reacție pentru că văzut că omul are niște frustrări și am așteptat să înceapă să lucreze. Se ocupă acum cu victimizarea. Amintesc că nu cetățenii l-au ales în funcție, dar eu l-am numit, deși mulți mi-au spus că este o persoană care-ți poate băga cuțitul în spate. Acum încearcă să facă tot posibilul pentru o viitoare carieră”, a mai spus Ceban.

Primarul capitalei susține că argumentele aduse de Victor Chironda, care susține că alt funcționar și-a pus semnătura în locul său, este o practică normală.

„I-am dat șanse de multe ori și am avut încredere că lucrurile vor evolua corespunzător. A ieșit cu învinuiri că cineva dintre viceprimari a semnat în locul lui. Este o procedură normală atunci când un viceprimar lipsește”, a mai spus Ceban.

Reacția viceprimarului Victori Chironda la declarațiile edilului Ion Ceban o găsiți AICI.

***

Amintim că, pe 15 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului general, Ion Ceban, să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru, arhitectul-șef al municipiului Chișinău și șefa Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare. Acesta a acuzat-o de lipsă de profesionalism în contextul dezbaterilor privind demolarea Hotelului Național. Chironda susține că Dogotaru ar permite beneficiarului „să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism și să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive”.

De cealaltă parte, arhitectul-șef al capitalei a dat asigurări să toate neconformitățile din proiect se vor înlătura și că urmează expertize, „în caz de necesitate”. Mai mult, aceasta l-a acuzat pe Chironda de lipsă de profesionalism și a menționat că viceprimarul ar recurge la „manipularea opiniei publice” și ar ținti fotoliul de deputat.

Ulterior, în cadrul Primăriei Chișinău a fost creat un grup de lucru, format din angajați ai instituției, care are drept scop „elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu” a viceprimarului capitalei, Victor Chironda, după ce acesta ar fi lipsit timp de o lună.

Pe 18 iunie, Chironda a anunțat că s-a adresat la Procuratura Generală în legătură cu inițierea unei anchete de serviciu în privința sa. De asemenea, pe 21 iunie, Chironda a anunțat că autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă și că va depune repetat un demers la Centrul Național Anticorupție, pentru a verifica legalitatea acțiunilor funcționarilor din cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

Mai multe detalii la acest subiect puteți citi în articolul „На месте гостиницы National устроили разборку. Что с этим не так, и при чем тут Шор, Платон и Плахотнюк”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: