Israel: Premierul anunţă vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19
Full Article 2 minutes read

Israel: Premierul anunţă vaccinarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19

Prim-ministrul Naftali Bennett a anunţat, în data de 21 decembrie, că toţi israelienii cu vârsta peste 60 de ani şi personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, după consultarea unui grup de experţi.

„Cetăţenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză”, a spus el, făcând apel la cei care îndeplinesc aceste criterii „să meargă să se vaccineze”, comunică agerpres.ro.

Această declaraţie a fost făcută după o şedinţă a cabinetului privind pandemia, pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la răspândirea variantei Omicron.

Decizia grupului de experţi în pandemie de a aproba cea de-a patra doză este „o veste excelentă care ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea”, potrivit premierului.

Şi persoanelor cu imunitate scăzută li se poate administra a patra doză, pe lângă persoanele cu vârsta de peste 60 de ani şi personalul medical, la cel puţin patru luni de la a treia injecţie, potrivit unui comunicat al ministerului israelian al sănătăţii.

Biroul premierului Bennett a adăugat că prim-ministrul a cerut Ministerului Sănătăţii şi caselor de asigurări de sănătate, care se ocupă de vaccinări, să se pregătească pentru campania de injectare a celei de-a patra doze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: