Israelul anunță în ce condiții va opri atacul la sol asupra Fâșiei Gaza
Full Article 2 minutes read

Israelul anunță în ce condiții va opri atacul la sol asupra Fâșiei Gaza

O operațiune la sol a forțelor armate israeliene în Fâșia Gaza este aproape inevitabilă, dacă militanții mișcării palestiniene Hamas nu eliberează toți ostaticii și nu depun armele, susține purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) în rezervă, Jonathan Conricus. Conricus a făcut declarația la postul de radio australian ABC, scrie agenția TASS.

Potrivit acestuia, o operațiune la sol a armatei israeliene în Gaza este „practic inevitabilă dacă starea actuală de lucruri continuă”.

„Scopul nostru este să privăm complet Hamas de potențialul său militar. Dacă militanții Hamas ar ieși din ascunzătoarele lor, (…) ne-ar returnat ostaticii, toți cei 212, și s-ar preda necondiționat, atunci războiul s-ar fi încheiat, dar nu o vor face”, a spus el, menționând că armata israeliană „va trebui să conducă o operațiune la sol” în Gaza.

CNN a raportat anterior că Washingtonul face presiuni asupra Israelului, cerându-i să amâne începerea operațiunii la sol în Gaza și să elibereze ostaticii ținuți în enclavă. Cu toate acestea, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus la NBC că Israelul trebuie să decidă în mod independent cu privire la începerea unei operațiuni la sol. Potrivit lui, Washingtonul poate oferi doar sfaturi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: