Italia va introduce propriul „pașaport verde” pentru turiști
Full Article 2 minutes read

Italia va introduce propriul „pașaport verde” pentru turiști

Prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, a îndemnat toţi străinii să îşi rezerve vacanțele de vară în Italia, întrucât ţara va avea propriul pașaport verde, informează Mediafax.

Șeful guvernului de la Roma a spus că Uniunea Europeană va introduce un paşaport verde până la mijlocul lunii iunie. Acesta va facilita călătoriile internaţionale pentru cei care au fost vaccinaţi, sunt negativi în urma testul RT PCR sau ar putea dovedi că s-au recuperat recent din COVID-19.

El a spus însă că Italia, care generează aproximativ 13% din producţia sa economică din turism, va avea propriul paşaport verde gata până la jumătatea acestei luni.

„La mijlocul lunii mai, turiştii pot avea permisul italian, aşa că a sosit momentul să vă rezervaţi vacanţele în Italia”, a adăugat el.

Călătoriile între regiunile italiene au fost strict restricţionate pentru o mare parte a anului pentru a combate virusul. Dar, cu numărul de cazuri în scădere, guvernul speră să atragă turişti în această vară cu aşa-numitele paşapoarte de vaccin.

De la începutul pandemiei, în Italia au fost testați pozitiv cu COVID-19 peste 4 mln de persoane, țara fiind pe locul 4 în lume la capitolul infectări confirmate. De asemenea, aproape 122 de mii de oameni au decedat din cauza infecției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: