Iulia Navalnaya, reacție după declarația lui Medvedev: „Scrieți despre faptul că Putin l-a ucis pe Alexei”
Full Article 2 minutes read

Iulia Navalnaya, reacție după declarația lui Medvedev: „Scrieți despre faptul că Putin l-a ucis pe Alexei”

Iulia Navalnaya, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, a venit cu o reacție după ce vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse Dmitri Medvedev a declarat că aceasta ar fi „așteptat” ca soțul său să moară pentru a-și lansa cariera politică. Navalnaya a sugerat că declarațiile lui Medvedev sunt o tactică de distragere a atenției de la asasinatul soțului său. Aceasta și-a îndemnat susținătorii să scrie zilnic despre faptul că președintele rus Vladimir Putin l-a ucis pe politician.

De ce mă apărați de Medvedev, el este loc gol. Ei vi-l strecoară intenționat pe nimicul acesta ca să vă descărcați pe el. Scrieți despre faptul că Putin l-a ucis pe Alexei. Scrieți în fiecare zi. Atâta cât vă vor ajunge puteri”, a scris Iulia Navalnaya pe X (fostul Twitter).

Precizăm că, pe 22 februarie, a fost publicat un interviu cu Dmitri Medvedev, în care acesta a vorbit despre Iulia Navalnaya, care a anunțat că intenționează să continue cauza soțului ei. „Uitați-vă la fața zâmbitoare și fericită a văduvei lui Navalnîi. Am impresia că ar fi așteptat acest eveniment, în toți acești ani, pentru a-și începe propria carieră politică. Și ea a spus deja acest lucru. E trist”, a declarat Medvedev.

***

Alexei Navalnîi, principalul critic al președintelui rus Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie. Acesta s-a stins din viață în închisoarea IK-3 din Siberia, unde era deținut din motive politice. Potrivit autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară. Pe 19 februarie, Comitetul de Investigații al Federației Ruse a informat avocații și mama lui Aleksei Navalnîi că trupul său nu va fi eliberat încă cel puțin 14 zile, până când expertiza nu va fi finalizată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: