Ivan Urgant, Konstantin Ernst și Bi-2, incluși în „lista neagră”. Deputat rus: „Trebuie trimiși în Donbas”
Full Article 3 minutes read

Ivan Urgant, Konstantin Ernst și Bi-2, incluși în „lista neagră”. Deputat rus: „Trebuie trimiși în Donbas”

Grupul pentru Investigarea Acțiunilor Anti-ruse (GRAD) include în lista sa noi nume de rezonanță din domeniul culturii ruse. Potrivit Media Zona, mai nou, pe listă se regăsește prezentatorul rus Ivan Urgant, precum și formația Bi-2.

Potrivit sursei citate, Grupul l-a indicat pe prezentatorul TV Ivan Urgant drept „agent”, iar Konstantin Ernst, directorul general al Pervîi Canal, a fost numit „complice” al acestuia.

Pe lista Grupului ajunge și formația de muzică Bi-2. Potrivit Media Zona, grupul care investighează acțiunile „anti-ruse” ale oamenilor de cultură din Rusia nu a găsit „complicele” formației Bi-2.

Între timp, lista a fost completată și cu numele regizorului rus Alexander Molochnikov, a cărui complice a fost numit, conform sursei citate, directorul Teatrului „Bolșoi”, Vladimir Urin.

În context, Grupul pentru Investigarea Acțiunilor Anti-ruse a cerut Ministerului Culturii, Ministerului Dezvoltării Digitale și Ministerului Sportului să ia în considerare încetarea cooperării cu Urgant, Molochnikov și criticul de artă Alexander Vasiliev și să afle circumstanțele invitației Bi-2 de a concerta la Supercupa Rusiei de fotbal 2022.

Potrivit Aif.ru, pe 3 august, Duma de Stat a găzduit prima întâlnire a Grupului de Investigare a Activităților Anti-Ruse în domeniul culturii. Scopul întâlnirii a fost de a identifica personalități culturale care susțin poziția Occidentului în raport cu „operațiunea militară specială” a Federației Ruse în Ucraina și de a atrage atenția autorităților de supraveghere asupra acestora.

Potrivit membrilor GRAD, situația actuală în domeniul culturii, în special, orientarea pro-occidentală a politicii culturale, necesită schimbări imediate în întreaga sferă.

Deputatul Dumei de Stat din cadrul partidului „Rusia Echitabilă – Pentru Adevăr” Dmitri Kuznețov a subliniat că persoanele care nu susțin „operațiunea militară specială” din Ucraina nu ar trebui să primească bani de la bugetul de stat. El a oferit o listă cu astfel de artiști, care a inclus regizorul Alexander Molochnikov, grupul Bi-2 și prezentatorul TV Ivan Urgant. Kuznețov și-a exprimat opinia că ei și alți reprezentanți ai culturii, aderând la poziția occidentală, trebuie să fie trimiși cu forța în Donbas.

Într-un mesaj pe canalul său de Telegram, Ivan Urgant a menționat că a urmărit „cu atenție” materialele video ale primei întâlniri ale GRAD. „Cred că apariția unui astfel de grup este necesară, iar toate propunerile făcute de participanții la întâlnire sunt corecte și oportune”, a scris Urgant, după ce a venit cu mai multe recomandări ironice în adresa mmebrilor GRAD.

Anterior, potrivit Aif.ru, tatăl lui Ivan Urgant, Andrei Urgant, a comentat întrebarea dacă fiul său își va continua cariera în Federația Rusă. Potrivit lui, Ivan Urgant este un rus care își iubește țara și va continua să lucreze în ea.

Grupul pentru Investigarea Acțiunilor Anti-ruse a fost inițiat la  inițiativa „O Rusie Justă”. Acesta își propune să identifice personalitățile din domeniul culturii – „agenți de influență străină” și „complicii” lor în agențiile guvernamentale. Inițiatorul creării grupului a fost fostul deputat al Dumei de Stat Zahar Prilepin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: