Japonia investește peste 7 milioane de euro în modernizarea spitalelor din Moldova. Popescu: „Contează enorm pentru țara noastră”
Full Article 2 minutes read

Japonia investește peste 7 milioane de euro în modernizarea spitalelor din Moldova. Popescu: „Contează enorm pentru țara noastră”

Japonia contribuie cu peste 7 milioane de euro la modernizarea spitalelor din Republica Moldova. Un acord între cele două guverne a fost semnat astăzi la Chișinău de vicepremierul Nicu Popescu și ambasadorul Japoniei la Chișinău, Katayama Yoshihiro. Potrivit ministrului de Externe, banii vor fi utilizați pentru a asigura cu dispozitive medicale moderne cinci spitale din Moldova.  

„Japonia este un partener de încredere al țării noastre care susține procesele de modernizare și transformare a Moldovei în baza comunității de valori împărtășite: democrație, statul de drept și economie de piață”, a menționat șeful diplomației Republicii Moldova după ceremonia de semnare.

Potrivit MAEIE, documentul are drept scop extinderea cooperării moldo-japoneze în vederea acoperirii necesităților urgente ale sistemului național de sănătate, implicit fortificarea capacităților sectorului spitalicesc, prin achiziția de dispozitive medicale, imagistica medicală și dializă, în valoare totală de 1 miliard de yeni japonezi sau 7,2 milioane de euro.

Astfel, de bani urmează să beneficieze cinci instituții medico-sanitare publice din Moldova, care acordă asistență medicală unui număr mare de persoane. Între acestea se numără Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Cinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

„În ultimii 30 de ani, țara noastră a simțit și a beneficiat de sprijinul Japoniei în diverse domenii de activitate: educație, agricultură, sănătate. Este un lucru care contează enorm pentru țara noastră, pentru procesul de reforme și vom continua consolidarea acestui parteneriat privilegiat și în viitor”, a mai spus ministrul Nicu Popescu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: