Judecătoarea Maria Tertea ar putea fi suspendată din funcție. CSM se va întruni în ședință extraordinară
Full Article 2 minutes read

Judecătoarea Maria Tertea ar putea fi suspendată din funcție. CSM se va întruni în ședință extraordinară

Procuratura Anticorupție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii  (CSM) suspendarea din funcție a judecătoarei Maria Tertea, care a fost reținută pe 22 martie pentru trafic de influență. CSM va examina subiectul pe 31 martie.

Membrii CSM urmau să dezbată subiectul privind suspendarea judecătoarea Tertea în cadrul ședinței din 30 martie. Magistrata a cerut, însă, amânarea examinării, pe motiv că nu a reușit să formuleze argumentele în apărarea sa. Membrii CSM au căzut de acord și au decis să examineze subiectul pe 31 martie, în cadrul unei ședințe extraordinare.

Amintim că Maria Tertea a fost reținută pe 22 martie. Magistrata ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătoarei, aceasta fiind învinuită de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

Pe 25 martie, judecătorii de la sediul Central al Judecătoriei Hâncești au decis ca Maria Tertea de la Judecătoria Chișinău, învinuită de ”trafic de influență”, să fie eliberată provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile. În schimb, conducătorul agentului economic, acuzat de ”corupere activă”  – a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: