Judecătoarea Tamara Chișca-Doneva va deveni vicepreședinta CSJ. Comisia juridică a aprobat numirea
Full Article 2 minutes read

Judecătoarea Tamara Chișca-Doneva va deveni vicepreședinta CSJ. Comisia juridică a aprobat numirea

Comisia juridică din parlament a aprobat candidatura judecătoarei Tamara Chișca-Doneva la funcția de vicepreședintă a Curții Supreme de Justiție (CSJ). Informația a fost confirmată de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco, pe 3 martie. Precizăm că decizia finală va fi luată în plenul parlamentului.

Pe pagina sa de Facebook, deputatul Sergiu Litvinenco a menționat că majoritatea PSRM-Partidul „ȘOR” au luat decizia în cadrul unei ședințe „cu ușile închise”.

Este o dovada clară că acest Parlament poate doar sa compromită orice reformă în această țară, cu atât mai mult reforma justiției”, a menționat Litvinenco.

Cu usile inchise, majoritatea PSRM-Sor (impreuna cu Nichiforciuc) a aprobat un raport pozitiv pentru numirea Tamarei…

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Miercuri, 3 martie 2021

Precizăm că Consiliul Superior al Magistraturii a desemnat-o pe Tamara Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție și președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ. Fostul prim-ministru Ion Chicu este printre cei care au criticat decizia CSM.

Aceasta a făcut pare din completul de judecători, care a examinat dosarul Gemenii, în care Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, fiind obligată să achite despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: