foxnews.com

Judecătorii din Peru îl învinuiesc pe Bill Gates de crearea pandemiei de coronavirus

Trei judecători ai Curții de Apel din provincia Chincha y Pisco din Peru îi acuză pe fondatorul Microsoft Bill Gates, pe membrii familiei Rockfeller și pe miliardarul american George Soros de crearea pandemiei de coronavirus, scrie portalul Meduza, care citează presa locală.

La această concluzie au ajuns trei judecători din Peru, în data de 21 decembrie. Hotărârea are legătură cu apelul asupra prelungirii mandatului de arest al unui individ acuzat de viol. În cadrul dosarului sunt prezentate informații despre o presupusă conspirație, potrivit căreia, „autorii ordinii mondiale” și „elitele criminale care domină lumea” au creat pandemia de coronavirus.

Pe de altă parte, OSMA – o instituție de stat responsabilă de controlul asupra justiției din Peru a inițiat o anchetă pe numele judecătorilor care au emis această decizie.

***

În legătură cu pandemia de coronavirus au apărut numeroase teorii ale conspirației privind proveniența „artificială” a infecției. De crearea acesteia au fost învinuiți Bill Gates, CIA sau autoritățile din China. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că virusul s-a transmis la oameni de la lilieci și nu a fost creat într-un laborator.

De asemenea, a apărut o versiune, conform căreia, fondatorul Microsoft Bill Gates ar vrea să cipeze oamenii prin vaccinul împotriva Covid-19, pentru a controla populația lumii. La rândul său, Bill Gates a declarat că îi este greu să nege astfel de informații, pentru că sunt „prea stupide și ciudate”.

Mai multe detalii despre versiunile privind apariția pandemiei de coronavirus, vehiculate în Republica Moldova, puteți citi în materialul NM „Epidemia invizibilă. Cum și de ce fake-urile devin virale”. Articolul a fost apreciat de către Clubul de Presă de la Chișinău cu „Mărul de Aur” pentru cel mai bun long read al anului 2020 .

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: