Kievul, după apelul patriarhului Kirill la armistițiu de Crăciun: „Biserica rusă nu este o autoritate pentru ortodoxia globală”
Full Article 2 minutes read

Kievul, după apelul patriarhului Kirill la armistițiu de Crăciun: „Biserica rusă nu este o autoritate pentru ortodoxia globală”

Apelul patriarhului Kirill al Rusiei de a înceta focul în Ucraina cu ocazia Crăciunului pe rit vechi „este o capcană cinică”. Declarația a fost făcută de Mihail Podoleak, consilierul lui Vladimir Zelenski. Podoleak spune că Biserica Ortodoxă Rusă (BOR) „nu este o autoritate pentru ortodoxia globală”. 

„BOR nu este o autoritate pentru ortodoxia globală și acționează doar ca un propagandist de război. BOR a cerut genocidul ucrainenilor, a încurajat masacrele și insistă asupra unei militarizări și mai mari a Rusiei”, comunică Podoleak, pe Twitter.

El mai spune că „declarația BOR despre „armistițiul de Crăciun” este o capcană cinică și un element de propagandă”.

Patriarhul Kirill al Rusiei a cerut încetarea focului în Ucraina și stabilirea unui armistițiu în perioada 6-7 ianuarie. Adresarea „către toate părțile implicate în conflictul intern” a fost făcută publică pe 5 ianuarie.

***

NM a clarificat, într-un proiect special, cum se corelează poziția bisericii moldovenești față de războiul din Ucraina cu Moscova, este oare capabilă biserica să mai influențeze opinia populației Moldovei și cum folosește ea această resursă.

Astăzi este ziua 316 de război în Ucraina. Pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: