Kievul spune că nu va exista o reconciliere între Ucraina și Rusia în următorii 100 de ani
Full Article 50 second read

Kievul spune că nu va exista o reconciliere între Ucraina și Rusia în următorii 100 de ani

„Împăcare, cooperare – nu, nu în următoarea sută de ani. Rusia trebuie mai întâi să se schimbe, să fie democratizată, demilitarizată și denuclearizată”, a spus oficialul ucrainean într-un interviu pentru Focus.

Șmigal a mai precizat că Ucraina este o țară suverană, cu granițe recunoscute internațional, și că nu poate face compromisuri cu Federația Rusă.

„Singurul compromis – retragerea completă a trupelor ruse din Ucraina în limita granițelor din 1991. Rușii trebuie să nu mai tragă, să oprească agresiunea și să părăsească teritoriul nostru. Cred că schimbarea granițelor ar fi un compromis inacceptabil și pentru Europa”, a conchis el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: